Elérhetőségünk

Tudásfa Tanoda Alapítványi Óvoda

Cím: 2100 Gödöllő,
Tél u. 10.
Vörösné Vida Tünde Tulajdonos
+36-30/914-8253
Kovácsné Fehér Ildikó Óvodavezető
+36-30/999-5135
E-mail:
info@tudasfatanoda.hu
Nyílt napok,... Nyitvatartás


Munkatársaink


Vörösné Vida Tünde

tulajdonos

Kovácsné Fehér Ildikó

óvodavezető

Kovács Eszter

óvodapedagógus

 

 

 

Bereczki Orsolya

dajka

Farkas Krisztina

dajka

 

Külsős munkatársak:

 

Czine Eszter

néptánc tanár

 

Kathy Mariann

logopédus

Botrágyiné Virágh Orsolya

zeneovi

 

B.Virágh Orsolya vagyok, fuvolaművész-, tanár, egy 15 és egy 13 éves gyermek anyukája.

Zeneovival 10 éve foglalkozom és Zsipp-zsupp torna foglalkozásokat is tartok.

A zeneovis foglakozásokon nagyon sok gyermekdalt és mondókát tanulunk meg a gyerekekkel és mellette különböző ritmushangszereket próbálhatnak ki. Fontosnak tartom a ritmikus mozgásokat, így a foglalkozás több részből áll, sokat mozgunk is közben. Mint fuvolista nagyon fontosnak tartom, hogy az ének mellett a hangszerek is megjelenjenek az órán, így furulya, fuvola minden alkalommal megszólal. Dallamfelismerést, ritmusfelismerést, a különböző csörgők hangjainak az észlelését gyakoroljuk a gyerekekkel, de nagy hangsúlyt fektetek a folyamatos ismétlésre, ezért ugyanazok a dalok egymás utáni foglalkozásokon sokszor ismétlődnek, így a gyerekek sikerként élik meg, hogy fokozatosan megtanulják a dalokat és együtt tudják énekelni.

Zenetanárként  nagyon fontosnak tartom a korai fejlesztést, hisz a zene nyelve már a pici babáknak is teljesen természetes és a későbbi zenetanulás miatt is nagyon fontos, hogy már kis korban ilyen foglalkozásokon vegyen rész a gyermek és megismerkedjen a zene alapjaival.

     
   

Kovács Gábor

judó oktató

 

Kovács Gábor vagyok, a gyerekek „Gábor bácsija”. Több mint 20 éve foglalkozom a Judoval, mint sporttal. Ez idő alatt több hazai és nemzetközi versenyen értem el kiváló helyezéseket és váltam korosztályos válogatott sportolóvá. Az eredmények mellett sok mindent adott ez a sport. Tiszteletre tanított, kitartóvá váltam és jó fizikai képességem mellett kiváló mozgáskoordinációs készséget sajátítottam el.

Célom az edzésekkel, hogy ezeket átadjam a gyerekeknek, megszerettessem velük a mozgást és megtanulják a Judo esések helyes kivitelezését, hiszen az életben ezekre bármikor szükségük lehet.

Szentjóbi Otília

jóga

 

20 éve, hogy először kapcsolatba kerültem a jógával és elkezdtem érdeklődni az egészségesebb életmód iránt. Határozottan érzem jótékony hatását az életem minden területén. Nyugodtan mondhatom, hogy megfiatalított a jóga mind fizikai, mind lelki értelemben.

Hatha és gyerek jóga oktatóként, valamint a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület tagjaként  hiszek abban, hogy mi magunk is sokat tehetünk saját és gyermekeink egészségéért, elsősorban mozgással, táplálkozással, az életünk minden területét átszövő stressz kezelésével. Szeretném ezt a hitet és tudást átadni, és vallom, hogy minden pici előrelépés számít, bármikor és bármilyen életkorban lehet változni, változtatni. A jóga egy kiváló lehetőség mindenkinek, hogy kicsit kiszakadjon a mindennapokból és teljesebbé tegye azokat.

És most pár szó a gyerekjógáról.

A gyerekek nyitottak és befogadóak, alapelemük a mozgás és a játék. A mesejóga során olyan élményekben van részük, amelyben képességeik fejlődnek és gyermeki lelkük tisztán marad. A gyakorlatok általában egy állatot formálnak, így a foglalkozás során átélhetik azt, hogy milyen például gyönyörű hattyúnak lenni, vagy épp bátor oroszlánnak.

Testi és lelki szinten is rengeteg előnnyel jár. Segít a helyes testtartás kialakításában, az idegrendszeri éretlenség fejlesztésében (figyelemzavar, magatartás zavar, érzékelő központ fejlesztés, egyensúly fejlesztés, jobb és bal agyfélteke kommunikációja). Fejleszti az érzelmi intelligenciát, segít az érzelmek megélésében, kifejezésében, oldja a szorongást, feszültséget.

Fontosnak tartom, hogy a gyerekek élvezzék a foglalkozásokat, hisz vallom, hogy a gyerek abban fejlődik, amit szeret.

 

Dóra Dominika

német tanár

 

Dóra Dominika vagyok, 20 éves. Jelenleg a Szent István Egyetemen tanulok. 9 éves korom óta tanulok németül. Nagyon szeretem ezt a nyelvet és az elsődleges célom az, hogy a gyerekeknek a nyelvtanulás ne szenvedés legyen, hanem élvezzék és szeressék. Az órákon természetesen végig játszunk, különböző játékokkal, kártyákkal, kirakósokkal, amiken keresztül rengeteg szót tanulnak. Ezek kívül sok mesét olvasunk, könyveket nézünk, amiket szintén megbeszélünk németül. Az óra végén többnyire rajzolunk (itt a színek kerülnek előtérbe, valamint németül elmondani, ki mit rajzolt), vagy pedig videókat nézünk, amiket szintén együtt mondunk/éneklünk. Nincs minden órára egy konkrét terv, hiszen a gyerekeknek folyton változik, hogy mihez van kedvük, ezért általában közösen beszéljük meg, hogy éppen milyen játékhoz van kedvük.

 

Berényi Tímea

hittan

 

Hilltop Lovarda

lovaglás

 

 
Vissza az előző oldalra!
Tudásfa Tanoda Alapítványi Óvoda - Magyar